ArtiklerHvad er VSO?

Hvad er virksomhedsskatteordningen? Kan jeg investere mine VSO-midler? Hvad er fordelen ved det? Få svar på dine spørgsmål her.

VSO står for virksomhedsskatteordningen, og den er relevant for dig, hvis du er ejer eller medejer af for eksempel et enkeltmandsfirma, interessentskab, kommanditselskab eller partnerselskab.

Med virksomhedsskatteordningen har du mulighed for at opspare dit overskud i virksomheden med en fordelagtig skatteprocent. Den del af overskuddet, du opsparer i virksomheden, bliver nemlig udelukkende virksomhedsbeskattet med 22% svarende til den altid aktuelle selskabsskatteprocent. Du bliver først fuldt beskattet af den del af overskuddet i din virksomhed, som udtages til privat forbrug.

Når du benytter dig af virksomhedsskatteordningen, er det en fordel at investere dine VSO-midler i fonde. Det smarte ved at investere midlerne er, at du kan få et afkast hvert eneste år ved at lade midlerne arbejde for dig. Samtidig er den sum, du kan investere for højere, fordi midlerne ikke er fuldt ud beskattede endnu.

Asset Opportunities er en oplagt investeringsmulighed, fordi det er en akkumulativ kapitalforening. I Asset Opportunities lagerbeskattes investeringerne, så gevinst og tab indeholdes i VSO-ordningens årsregnskab med de modregningsfordele, det indebærer.

Hvilke fordele og ulemper er der ved at investere mine VSO-midler i Asset Opportunities?

Fordele:

  • Mere at investere for: Da dele af virksomhedens overskud ikke beskattes fuldt ud, vil man have en større sum at investere for.
  • Skattefordele: Asset Opportunities er lagerbeskattet. Fordelen ved det er, at tab og gevinst indgår i et samlet skatteregnskab med de modregningsfordele, det har. Det udjævner blandt andet den skattepligtige indtægt mellem ”gode” og ”dårlige” år.
  • Afkast: Et forventet godt afkast, som er bedre end penge kontant i banken.

Ulemper:

  • Risiko: Der er altid en risiko forbundet med at investere.
  • Ophør af virksomhed: I tilfælde af virksomhedens ophør, skal det opsparede overskud beskattes, hvilket også vil gælde investerede midler i Asset Opportunities.

Interesseret i at høre mere om VSO?

Sidder du tilbage med nogle spørgsmål om virksomhedsskatteordningen og dine muligheder? Så tøv ikke med at kontakte os og få en uforpligtende snak. Klik her for nemt at kontakte Asset Advisor. 

Foredrag
close slider
X

Glemt adgangskode?

Tilmeld dig