Asset Opportunities

Status på afkast ultimo oktober 2022

Plus 4,37 % i oktober

Afkastet er +4,37 % for oktober 2022 og afkastet for hele 2022 er positivt med +13,84 %.

Vores udvalgte enkeltaktier har klaret sig rigtig godt i den seneste måned, og vores netto lange position i aktiemarkedet bidrager pænt til afkastet i det stigende aktiemarked i oktober måned.  

Vi finder afkastet for hele året fuldt tilfredsstillende særligt set i lyset af, at aktie- og obligationsmarkederne er faldet markant i år med hhv. –18,21 % for det danske C25-indeks og –20,9 % for de lange konverterbare danske obligationer.  

Styringen af porteføljen i oktober

Vi kommer ind i oktober med en netto (kursværdi aktier minus solgte aktiefutures) aktieandel på 33% og holder fast i det stigende marked. De sidste par uger har vi solgt nogle DAX futures og solgt lidt ud af de aktier, der har fået den største rekyl siden ultimo september bunden, hvilket har bragt aktieandelen ned på 29% ultimo oktober.

Vores udvalgte enkeltaktier har klaret sig rigtig godt i oktober og bedre end det generelle marked. Vi har desuden tjent godt på vores køb af lange tyske statsobligationer, men giver til gengæld noget tilbage på vores position i stigende italienske renter.

Porteføljesammensætningen

Vi har igennem hele året 2022 bygget en større portefølje af aktier, som vi finder billige med et stort potentiale, og som vi derfor forventer vil slå aktiemarkedet.

Porteføljen indeholder korte og lange tyske statsobligationer, som vi købte i takt med, at disse obligationer faldt helt ud af sengen ultimo september. Vi nyder derfor nu de markante kursstigninger, vi så på disse obligationer i starten af oktober.

Porteføljen indeholder fortsat en væsentlig position i stigende italienske renter. Endelig har vi i september måned bygget en position i faldende amerikanske dollars (USD), idet vi forventer en større korrektion efter den massive stigning i dollarkursen.

 

Er du nysgerrig, kan du oprette en 48 timers adgang til vores investorportal her.

Husk at du på vores morgenmøder kan få en udførlig redegørelse for porteføljens sammensætning. Du kan tilmelde dig her.

Læs mere om den seneste udvikling i Asset Opportunities nedenfor.

Performance i Asset Opportunities vs.
fondens benchmark

Grafen viser, at afkastet i Asset Opportunities er +48,86(efter alle omkostninger) mod + 33,60(før omkostninger) på fondens benchmark: 50% MSCI (DKK)/50% i DK stat 1-3 i perioden fra opstart oktober 2016 til den 31. oktober 2022.

Årlig Sharpe ratio, oktober 2016 - oktober 2022

Afkast skal altid holdes op imod den risiko, der er løbet i afkastperioden.

Vi har derfor beregnet nøgletallet sharpe ratio, som er udtryk for, hvor stor risiko der er løbet for at opnå afkastet. Sharpe ratio kan hjælpe dig til at sammenligne forskellige investeringsselskabers evne til at skabe et risikojusteret afkast til dig. Jo større en sharpe ratio, desto bedre er afkastet relativt til den risiko, der er løbet.

Er du nysgerrig på, hvordan det går i Asset Opportunities?
Så udfyld formularen her og modtag vores månedlige statusmail

X

Glemt adgangskode?

Tilmeld dig

Scroll to Top